Ekonomisk PT Kicki Westerberg inspiration & kunskap till ett hållbart företagande

Måndag – att avsluta projekt

Att avsluta är skönt. Tycker inte du det? Det blir också mitt fokus för den kommande veckan. Två projekt som jag jobbat med under september ska sjösättas. Inget nytt ska dras igång. Inte ännu.

Ekonomisk PT Kicki Westerberg

Tänk att det här är sista veckan i september. Tiden går så himla fort. Av den anledningen känns det bra att göra klart och inte dra igång så mycket. Annars har jag en tendens att dra igång men nu är det fokus på avslut istället.

Jag är så glad för min lugna höst och börjar inse vad den kan användas till. Så obokad (av externa faktorer) är det länge sedan en kommande vecka varit. Att få jobba ostört är viktigt och jag kommer att använda tiden väl. Till det jag behöver just då.

PS det här fotot  är taget av Fredrik Nylén förra hösten och är ett av mina favoritfoton (både av mig och hösten)

Veckoplanen är ett sätt för mig att sätta fingret på det som är viktigt. Läs mer om de frågor jag ställer mig varje söndag här.

Så vad är viktigt för mig just den här veckan?

Det viktigaste för mig den här veckan är att hitta rätt i det uttryck som jag jobbat med under några veckor nu. Och att bli klar.

Den här veckan har jag tre huvudfokus.

  1. att avsluta mitt branding projekt – risken finns att om jag inte sätter punkt här så kan jag fixa med det här hur länge som helst. Om du någonsin har satt dig för att fixa lite med din hemsida så vet du att det där lite ofta blir till oceaner av tid. Så att bli klar och testa av är veckans fokus där
  2. Planera för oktober i min Bullet Journal – ny månad betyder nu setup och en plan för vad jag ska fokusera på under nästa månad. Likaså en månadsavstämning för att se vad som hände med mina mål för september och en analys av mina nyckeltal, Bland annat tittar jag över mätpunkter i sociala medier vid varje månads slut. Att avsluta så är en bra rutin för mig.
  3. Informationsprojektet för Nyföretagarcentrum skall sjösättas. Gästrikland kommer att synas betydligt mer i sociala medier från oktober månad.

Så här resonerar jag. Om jag bara får de här tre projekten i hamn, (och ja, de är projekt eftersom de har mer än en uppgift i sig) så här jag supernöjd. Fördelen med att fokusera på tre saker är enorm för mig istället för att ha en enorm TODO lista där jag bara hinner bocka av en bråkdel. Sen har jag en lista av mindre rutinuppgifter som jag gör varje veckan, tex betalningar av räkningar, fakturering, inlägg i sociala medier. Tanken är att jag ska få in allt i ett system framåt.

Så här ser min vecka ut !

Måndag. Avstämningsmöte med deltagarna i Nyföretagarcentrum Gästriklands marknadsgrupp. Dags att stämma av och sjösätta planen. I övrigt en skrivande dag och ett besök hos frissan. Färg o form på flera sätt 😉

Tisdag. Projekt branding ska avslutas, för den här gången. Att avsluta innan jag nördar in mig i färger, logotyper och annat godis är viktigt. Good enough är det som gäller. Hellre justera längre fram.

Onsdag. Ekonomidag med hästträning på eftermiddagen. Precis som en riktigt bra onsdag här hos mig.

Torsdag. Inga möten inbokade denna vecka. Det får bli en till kreativ dag där jag hinner med att planera inför oktober och skriva några till blogginlägg för kommande behov.

Fredag. Fredagar är mina obokade dagar. Det enda utåtriktade jag gör är att sända live på min FB sida Ekonomisk PT sen tar jag rätt på det som behövs avslutas, efter det så gör jag det som fyller mig med energi. Den här veckan ska jag träffa en ny vän för en inspirerande fikastund.

Lördag & Söndag.
Lugn lördag och Torsåkers bygdemarknad på söndagen. En traditionell skördemarknad här hos oss. Vädrets makter brukar vara med oss. Vi hoppas på stöd även i år.

Min kommande vecka är extremt obokad

Något som jag njuter av just nu och behöver. Att få ostyckad tid att tänka, jobba eller bara vila. Att njuta av höstens färger och det härliga vädret. Att avsluta projekt och att fundera över nya.

Jag önskar dig en bra vecka, hur ser din ut?

Vilka är dina tre viktigaste fokusområden?

Lämna gärna en kommentar.


Följ mig gärna på Bloglovin så missar du inga avsnitt
Följ mig på Instagram @ekonomiskpt – titta in och säg hej, jag svarar alltid 🙂
Lyssna på min livesändningar på Facebook Ekonomisk PT – fredagar 10.00

Similar Posts