Kicki Westerberg blogg

Och så bromsade jag in…

Det har gått i ett sedan starten av det här året. Stora roliga, mindre lika roliga uppdrag har legat på mitt bord och fyllt min almanacka. Nu har jag bromsat in mjukt och fint, 10 veckor med full fart har gått bra men här är mina tankar över skillnaden mellan då och nu.

Kör ända in i kaklet. Allt du orkar. Kom igen nu.

Så hade jag nog tänkt och gjort då.
Det är lite annorlunda nu för tiden men ändå det samma.

Det arbetsmässiga trycket har varit hårt ända sedan jag kurerade mig från mig dunderförkylning efter nyår. Fullt med roliga uppdrag, små och stora kunder. Men med ett schema som varit tight (man kan ju undra vem som spikade det åt mig 😂)

Vad är då skillnaden då och nu?

Då när jag hade min revisionsbyrå med anställda och tidsplaner som jag inte ens orkar tänka på idag. Den där väggen som även jag brakade in i 2004 men inte ens hade tid att vara sjukskriven. Jag fick bita ihop och jobba deltid för att inte lägga ner mig själv. Sen åren med hög produktivitet med arbetsuppgifter som jag egentligen var färdig med för länge sedan.

Hur orkar jag med det höga tempot idag?

Jag har hittat några punkter som jag tänker är skillnaden som gör skillnaden för mig.

  • Roliga uppdrag
  • Utmanande men inte omöjliga uppdrag
  • Tjänster som jag älskar att leverera
  • Bra betalt
  • Det är en begränsad tid som jag är så här bokad
  • Jag stänger av på helgen (nästan jämt)
  • Sover tidigt när jag behöver
  • I kontakt både inåt och uppåt

Det är här några av de punkter jag kommer på just nu. I fredags avslutade jag den sista arbetsveckan med110% leverans. Mitt fokus för resten av mars är avslut och flyter på i ett lite mjukare tempo. Det har varit så viktigt för mig att bygga ett hållbart företag. Det är fokus både för mig och i det jag lär ut till mina kunder oavsett bransch.

Kicki Westerberg blogg
Det känns gott att titta både inåt och uppåt

Jag och min tro

I april och maj tar jag ledigt för att utforska min tro (ja du läste rätt) då kommer jag bara att serva mina enskilda kunder. Det ser jag fram emot. Jag har även något spännande på gång som jag berättar mer om när det går i lås. De existentiella frågorna tar allt större plats inom mig och jag har lärt mig att lyssna inåt även om jag inte alltid förstår vad det innebär.

Berätta gärna vad du går och drömmer om, vad är det som växer inombords hos dig?

Similar Posts