Energi, styrka och glädje ger Energier i Balans – gäst Anette Holck

Jag har träffat Anette Holck som för några år sedan inte ville upptäcka sina mjuka sidor av rädsla för att tappa bort sin förmåga att leverera och prestera. Idag ser hon annorlunda på energier i balans och det tackar hon smällen 2018 för …

Anette är hälsocoach, lymfolog och vägleder inom act alp. Allt det vid sidan av hennes tjänst på Sandvik.

Vi möts på det som Anette kallar sitt happy place där hon tar emot klienter och jag förstår varför hon tycker om sin mottagning. Det är en skön energi där och de färgglada frukterna och nötterna gör sitt till.

Min gamla skolkamrat (jo, faktiskt!) och jag pratar om hur vi båda är på helt andra ställen i livet nu än för bara några år sedan. VI har båda befunnit oss i prestationsinriktade ekorrhjul och vi har båda upptäckt att de hårda och de mjuka energierna inte behöver ta ut varandra. Istället kan de samverka så att vi kan leva med energier i balans.

Stroke

Anettes prestations- och leveransinriktade liv fick en ände med förskräckelse, när hon endast 51 år gammal fick en stroke och insåg att hennes livsstil inte gynnade hennes liv.

Hon som älskade full fart fick under sin rehabilitering plötsligt mycket tid över. Tid som hon ägnade åt att ta reda på hur hjärnan fungerar, hur den påverkas av vårt sätt att leva och hur vi kan påverka den. Hon lärde sig hur mycket kosten, sömnen, andningen och rörelsen betyder för vår hjärna.

Återhämtningen efter stroken blev en resa i personlig utveckling för Anette och hon lärde sig att prioritera det hon tidigare valde bort eller satte i sista rummet: sig själv och sitt välmående.

Ny identitet?

När jag liknar Anettes personliga utveckling vid att byta identitet håller hon med och är samtidigt tacksam över att hon har sin glädje och nyfikenhet kvar. Den stora förändringen är att hon nu vågar ta plats i sitt eget liv. Hon vågar lägga tid på återhämtning och är inte lika mån om att vara andra till lags om det sker på bekostnad av henne själv.

Hon berättar också hur hon nu vågar säga nej, eftersom hon vet att hon behöver sin återhämtning och har släppt pressen hon tidigare la på sig själv att ständigt leverera och prestera.

I sin nya identitet vill Anette visserligen fortfarande leverera, men menar att det nu handlar om att medverka till att andra mår bra. Hon har upptäckt att hon kan leverera utan att prestera och hur de maskulina, driftiga energierna också bidrar till de mer feminina, mjuka energierna. De som hon tidigare tyckte var flummiga.

Tips för att balansera energierna

Varje morgon ställer Anette sig följande frågor: vad ger energi idag, vad får jag styrka ifrån och var hittar jag glädje idag?

De metoder hon själv använder är också de hon tipsar oss andra om:

  • Hitta sätt för återhämtning, börja meditera och lägga tid på det. Våga sitta i tystnaden.
  • Djupandas. Kraften finns i andetaget och där finns också det mjuka.
  • Värna om dina viktiga och värdefulla relationer.

Vi avslutar samtalet med att upptäcka hur enkelt det är att ramla tillbaka i gamla mönster och hur viktigt det är för oss att träna på våra mjuka styrkor. Lyssna på Cirkeln, episod 18 så får du höra!

Följ mig på Instagram @kicki_westerberg och lämna en recension och tala om vad du tycker.

Anette Holck Energier i balans cirkeln podcast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *