Att luta sig mot mjukhet – gäst Dorotea Pettersson

Idag snackar jag och Dorotea Petterson om mål, ångest och skrivterapi. Dorro och jag är överens om att vår syn på det där med att sätta mål har förändrats under de senaste åren.

Att luta sig mot mjukhet som dorro kallar det. Mer av intentioner, riktningar och ledord som sätter tonen för det kommande året. Du får även höra mer om hur hon tar fram det där ordet för 2022 och hur hennes ord för 2021 påverkat det hon gör just nu.

Både dorro och jag har under ganska många år haft planeringsevent för företagare och privatpersoner. Vi ställer frågan om pandemin fått oss att tänka på ett lite annorlunda sätt.

Dagboksterapi för ångest

Ett av de saker som Dorotea jobbat på under 2021 är en ny bok. Denna gång i prosastil, något som själv förvånar henne. Den bara kom till mig, säger hon. Om och när den ska ges ut är inte klart, ännu. Först ska testläsarna och hennes syster säga sitt.

Boken berättar om den ångest som varit hennes följeslagare genom livet.

Varje dag finns den hos mig, säger hon. För mig har all planering och struktur varit en väg att få vardagen att fungera. För egentligen är jag en impulsiv person som kan byta riktning fort. Skrivandet har varit en ventil.

Nu vill hon sprida dagboksterapi för ett bättre mående och som verktyg för personlig utveckling.

Välkommen till årets sista avsnitt!

Nästa vecka kommer det en repris av ett avsnitt jag vill lyfta.

Mer om dorro hittar du på www.doroteapettersson.se

Följ mig på Instagram @kicki_westerberg och lämna en recension och tala om vad du tycker.

dorotea pettersson ångest dagboksterapi podcast cirkeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *