Hon coachar i linje med hjärtat – gäst Jenny Åsenlund

I det här avsnittet av Cirkeln möter jag Jenny Åsenlund, coach, yogalärare och även expertcoach för tidningen Allas. När jag frågar Jenny om hon har något att tillägga till den här presentationen kommer hon direkt in på det som jag bland annat vill prata med henne om: de feminina och maskulina energierna.

Hon pratar om att hennes bakgrund, liksom min, har varit helt inne i prestation och görande. I det kraftfulla och fysiska där titlar spelar en stor roll. Hon menar att det är människan bakom titlarna som är intressant. Och att det är en stor fråga, som vi kanske får svar på under sändningen. Vem är Jenny?

I linje med våra hjärtan

För, som Jenny säger, det är i den feminina energin vi uttrycker vem vi är. Det är där vi har våra känslor och när vi vågar vara i stillhet och möta oss själva på djupet, då kan vi också vara i linje med våra hjärtan. Vara oss själva. Utan att döma.

Coaching, som Jenny arbetar med, är ett mjukt sätt att ställa frågor och rimmar väl med den mer feminina energin där svaren finns inom oss.

Många av Jennys klienter är ovana att känna inåt. Ovana att bry sig om sig själva och flera av dem har hamnat i utmattning på grund av att de vill andra så väl att de glömmer sig själva.

Vi pratar om vikten av att lyssna inåt och kommer då in på andlighet som Jenny menar är förmågan att känna inåt och vara dem vi är här för att vara.

En andlig allätare

Jenny själv ser sig som en andlig allätare och pratar mer om att vi alla har en gud inom oss snarare än att det finns en himmelsk gud. Hon menar att när vi är i vår egen sanning, i linje med vårt hjärta, tar hand om oss själva och bidrar till andra, då är vi andliga.

Min nyfikenhet för samtalet vidare, in på mantrameditation som är ett verktyg Jenny använder för att både ho själv och de hon arbetar med ska må bra.

Mantrameditation

Mantrameditation är meditation genom upprepande av ett mantra med ord som ofta kommer från sanskrit. Ser eller hör man mantran och andra verktyg som Jenny använder idag tror hon att det är lätt att uppfatta det som underligt. Man behöver känna.

En mantrameditation väcker frekvenser i oss och att göra det i grupp görs att frekvenserna sprids. Jenny beskriver hur hon får gåshud när hon tänker på det. I en mantrameditation skingras tankarna ofta och är därför ett perfekt verktyg att använda för dem av oss som har svårt att låta tankarna sluta snurra.

Hon tror också att behovet av att känna, sakta ned och må bra på riktigt växer i samhället. Som ett slags allmänt uppvaknande.

Uppvaknande

Uppvaknande handlar enligt Jenny om att leva mindre i det yttre och i görandet och värderandet och mer om att gå in i sitt hjärta. Om att utgå från kärleken. Hon säger att vi gör så gott vi kan och att vi behöver vara rädda om varandra.

Bara för att man är andlig betyder det inte att man är uppvaknad, lägger hon till. För att vakna upp behöver vi vara i kontakt med vårt hjärta, ha en ödmjukhet och vilja väl. Inte sätta sig själv på piedestal.

Jenny är säker på att vi har kommit hit för att bidra allihop och ju mer vi vågar förlita oss på vår sanna väg, desto mer bidra vi med.

Tips från Jenny Åsenlund

Jennys tips till den som vill gå åt det här hållet, med att känna inåt och öppna upp för de feminina energierna är att göra det som känns bra för en själv.

Det finns lika många verktyg som inom den fysiska träningen och hon jämför också med den. Löpning är till exempel inte för alla, vissa behöver en lugn promenad. Mantrameditation är ett sätt att varva ned på, att träna på att stilla sig och börja lyssna inåt. Yoga ett annat. Det finns gående meditationer som hon tipsar om för den som är fysisk och har svårt att sitta still.

När hon själv började med mantrameditation körde hon det varje dag i två år och genom det tränade hon både sin förmåga att ta det lugnt och sin kännedom om sig själv. Hon poängterar vikten av att avsätta tid och ha tålamod, precis som vi är vana att höra vid all sorts träning. Eller hur?

Alla sätt är alltså bra, eller vad säger ni? Själv blir jag sugen på att testa mantrameditation.

Lyssna på avsnittet du också och se vad som passar dig.

Följ mig på Instagram @kicki_westerberg och lämna en recension och tala om vad du tycker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *