Modern mystik och konsten att låta livet skava en stund – gäst Kajsa Ingemarsson

Idag gästar Kajsa Ingemarsson Cirkeln. Hon är författare, mystiker, föreläsare och inspiratör inom modern mystik och personlig utveckling. Dessutom är hon den gäst som stod högst på listan när jag startade i februari 2021. Och nu är det äntligen dags. 

Mystiker, en förklaring krävs.

Mystiker, vad är det egentligen? Kajsa berättar att mystik betyder dold. Hemlighetsfull. Och härstammar från betydelsen att stänga mun och ögon. Det handlar om en annan dimension än vårt vanliga varande. 

Hur skulle livet på jorden se ut om vi alla vågade kliva ut och ta plats som de multidimensionella varelser vi i själva verket är? I ett liv där den mystiska aspekten får ta plats sida vid sida med det logiska. 

Hon fortsätter, det är svårt att vara en modern mystiker, eftersom vi i det moderna samhället förväntas vara logiska, tänka med huvudet och inte ha tillit till något annat än det krasst vetenskapliga.

De flesta av oss har inte kontakt med det mystiska, men Kajsa själv menar att hon har har dragit allt till sin spets genom att inte stanna i sin mystiska bubbla. När jag frågar om hur det kommer sig svarar hon utan att tveka: Galenskap! Och lägger till att hon förmodligen har en lärare i sig som vill lära ut och berätta. 

Kajsas två rum

Kajsa berättar om hur hon länge levde ett liv som Kajsa, författaren och ett annat där hon umgicks med ett fåtal människor och levde med det andliga.
Med mystiken. Efter en lång period med två Kajsor bestämde hon sig för att bli en och rev då muren mellan författar-Kajsa och mystiker-Kajsa.

En smärtsam process som tog henne från en miljon läsare till workshops hon leder nu med sexton personer. “Ju mer rakt på sak man blir i det budskapet, desto färre orkar att lyssna.” 

Det kräver ansträngning att upplåta sig själv till ett större sammanhang och släppa egot. Utmanande att våga vänta och undersöka vart mystiken vill att man ska gå. 

Tvårummaren är en vanlig boendevariant för de av oss som inte riktigt vågar ta steget  mot mystiken av olika anledningar. En anledning är att människor omkring oss undrar vad sjutton vi håller på med … 

För de flesta som söker och efter många om och men hittar sitt autentiska  jag så ändras väldigt många omständigheter. Vi stannar hellre kvar där i skavet!

Inte hemma i sitt eget liv – om den mystika resan

Kajsa berättar att en resa inom mystiken börjar för många av att man vaknar upp och känner att livet skaver trots att man har gjort karriär, har ett fint hus och åker på härliga resor. Man upplåter någon slags tomhet. Och börjar vi då bejaka det som Kajsa kallar knackningar (tecken, synkronicitet) märker vi att vi är på rätt väg.

I början på den mystiska resan har vi däremot ett stort ego med oss och det spirituella egot väcks till liv. Vi vill väcka andra. Därefter kommer vi in i den delen av resan där vi faktiskt släpper egot, i det som Kajsa kallar för en reningsprocess. Där och då känner vi att vi är en del av något stort. I reningsfasen hamnar vi i ett mörker och det är klart att det är jobbigt. Att det ställer krav.  Men bortom mörkret finns vår egen djupa sanning.

om viljan att lämna skavet

Vi är nog många som upplever ett skav och vill bort. Vill ha något mer. Kajsas råd är att våga stanna i skavet. Våga se vad det är som skaver, känna vad det är. Det enda vi behöver göra är att stanna där och  erkänna för oss själva att det här inte är rätt, utan att springa efter lösningar.

Uppleva livet

Mot slutet av vårt samtal pratar Kajsa om vikten av att uppleva. Förnimma. Och att låta resan vara målet. Det handlar om tillit och att ta ett steg i taget utan att ha koll på slutdestinationen. 

Hon frågar både sig själv och oss som lyssnar om vi blir lyckliga av att nå de målbilder vi har satt upp eller blir vi lyckliga av att förnimma, känna och upptäcka det livet har att erbjuda genom att vara öppna för det vi möter längs vägen.

Så den frågan skickar jag med lite extra till dig.

Du som vill läsa mer om Kajsa hittar länkar här.
www.kajsaingemarsson.nu
www.amysticaljourney.com

Följ mig på Instagram @kicki_westerberg och lämna en recension och tala om vad du tycker.

Kajsa Ingemarsson Modern MystikerPodcast Cirkeln

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *